Duşakabin Teknesi Nedir?

 

Duşakabin Teknesi Nedir?

Duş tekneleri fazla derin ve yüksek özelliğe sahip değildir. Bunlar içerisinde duş alma işlemi gerçekleştirilir. Küvet bulunmayan banyolarda genellikle duş tekneleri bulunmaktadır.

  Duş Teknesi Ne İşe Yarar?

  Duşa Kabini teknesi banyolarda bir köşede bulunmaktadır. Duşa kabin teknelerinde banyo yapılmaktadır. Bu tekneler banyonun bir köşesine yerleştirilmektedir. Fazla bir yükseklikleri yoktur. Çoğu zaman küçük olan banyolarda küvet yerine duşa kabinler kullanılmaktadır. Bunun yanında çocuk, yaşlı ve engellilerin duşa kabin kullanması çok daha kolay olmaktadır.

  Duş Tekneleri Ne Tür Malzemelerden Yapılmaktadır?

  Duş tekneleri pek çok malzemeden üretilebilmektedir. Seramik, kompozit, akrilik, çelik malzemelerden üretilmiş duş tekneleri bulunur. Her malzemenin farklı bir özelliği bulunmaktadır. Bu sebeple duş teknesinin yapılmış olduğu malzemeyi seçerken ihtiyaca uygun olanı seçmek gerekmektedir.

  Akrilik malzemelerden üretilen duş tekneleri diğerlerine göre daha hesaplıdır. Çelikten üretilmiş olan duş teknelerinin ise dayanıklılık özelliği bulunur. Seramik duş teknelerini hem temizlemek oldukça kolaydır. Hem de seramik malzemeler de oldukça dayanıklıdır. Kompozit malzemelerden üretilmiş olan duş teknelerinin ise çeşitleri oldukça fazladır.

  Duş Teknesi Çeşitleri Nelerdir?

  Duş tekneleri farklı şekil ve boyutlarda üretilebilir. Kare, dikdörtgen ya da yuvarlık şekilli duş tekneleri vardır. Kare duş tekneleri genel olarak dar olan banyolarda tercih edilmektedir. Köşe şeklinde üretilen duş tekneleri köşelerin değerlendirilmesi için kullanılmaktadır. Dikdörtgen şeklindeki duş tekneleri ise daha geniş alanlarda rahat bir şekilde banyo yapılması için üretilen ürünlerdir.

  Duş Teknesi Montajları Nasıldır?

Öncelikli olarak montaj esnasında duş teknesinin dik bir şekilde tutulması gerekmektedir.

Gider kısımlarına ise silikon sürülmesi gerekir.

Aksam parçaları öncelikli olarak birleştirilmeli daha sonra ise yalıtım contası teknenin altında kalacak şekilde yerleştirilmesi yapılmalıdır.

Duş teknesinin montajı yapılırken yüksekliğin ayarlanması için uygun bir takoz kullanmak önemlidir.

Sonrasında yanda kalan panellerin montaj işlemi yapılır.

Duş teknesi montaj edildikten sonra karoların döşeme işlemi gerçekleştirilmelidir.

Daha estetik bir görünüm için küvet kenar çıtaları da kullanılabilir

Küvet İle Duş Teknesi Arasındaki Farklar Nelerdir?

  Duş teknesi ile küvet arasındaki farklar sıklıkla merak edilmektedir. Duş tekneleri kullanım açısından düz bir zemine sahiptir. Küvetlerin ise daha yuvarlak ve çukurlu bir görünümü vardır. Ancak duşa kabin ile küvet arasındaki tek fark düzlük veya çukurlukla sınırlı değildir.

  Duş tekneleri küçük banyolarda küvete yer olmadığı zaman tercih edilmektedir. Duş teknelerinin farklı çeşitleri vardır bunlar;

Düz Duş Teknesi

Mono blok Duş Teknesi

Flat duş teknesidir.

Duş teknelerinin tercih edilmelerinin bir diğer sebebi de pek çok çeşidinin bulunmasıdır. Piyasada kare ve dikdörtgen gibi klasik modellerin dışında asimetrik, oval ya da beşgen modeller de bulunmaktadır. Küvetlerin duşlara göre daha farklı fonksiyonları da bulunur. Küvetlerin içi su doldurulabilir ve içerisine yatılarak dinlenilebilir. Fakat duş tekneleri hızlı bir şekilde duş almak için üretilmiştir.

 

 

 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Almanca Yeminli Tercümenin Önemi Nedir?

Çince Çeviri Hangi Amaçlar İçin Yapılır?

Glass Finishes