El Falı Nedir?

El Falı Nedir?

El fallarına bakarken avuç içerisinde yer alan çizgiler ön plana alınır. Bu nedenle parmaklar, eller ve avuç içi aracılığı ile el falı bakılır. Ellerdeki bu çizgiler kişinin kaderi ve hayatına dair ipuçları verirler. Dünyanın pek çok farklı yerinde el falları bakılır. Bu ritüeller kültürlere ve ülkelere göre farklılıklar da gösterir. El fallarının çeşitli varyasyonları da vardır. Özellikle Çin, Hindistan, Tibet, İran, Babil ve Filistin'deki kültürlerde fal öne çıkar. El falına bakan kişiler kaderin, hayatın ve geleceğin ele yansıttıklarını dile getirirler. El falına bakmak ise dikkat ve bazı uzmanlıklar gerektirir.

  El Falı İle İlgili Merak Edilenler Nelerdir?

  El falına bakılırken pek çok detaya dikkat etmek gerekir. El falı sayesinde kişilerin avuç içindeki çizgileri okunarak karakter ve gelecekteki yaşamın tüm detayları anlatılır. İnsanlar hayatları boyunca büyük bir merak duyarlar. Özellikle bu kişiler geleceğine umut ile bakmak isterler. Bu nedenle fal baktırarak kendilerine olan inançlarını arttırmak isterler. O yüzden el fallarına bakılarak geleceğe dair bilgiler verilir. Karakterinde güçlü ve zayıf yanlarını bilen kişiler de buna göre hareket ederler. El falları ile tüm dünyada genellikle çingeneler ilgilenmiştir. Onların güçlü ön sezileri ile birlikte öne çıkarlar.

  El Falı Tekniği Nedir?

  El fallarına bakılırken bazı detaylara çok dikkat edilmelidir. Her insanın elleri ve el yapıları çok farklıdır. Hatta bazı geleneklerde ise parmak izleri, cilt dokusu ve avuç şekli ön plandadır. Bunun yanı sıra parmak yapısı ve elin esnekliği dahi el falı bakılırken önem taşır. El falına bakan kişinin de çok dikkatli olması gerekir. Çünkü el falı okuyucusu genellikle kişilerin en baskın kullandığı ellerine bakmalılar. Bu açıdan dominant olan el baz alınarak yorumlama yapılır. Çoğu kültürde ise diğer elin aile yaşamını, geçmiş hayatı yansıtır. Bunun yanı sıra bu elin kalıtsal hastalıkları barındırdığına da inanılır.

  El İçerisindeki Çizgiler Neler Anlatır?

  Elin içerisinde bulunan her çizginin bir anlamı vardır.

  Hayat Çizgisi: İnsanın canlılığı, fiziksel sağlığı ve genel refahı anlatılır. Felaketler, fiziksel yaralanmalar gibi büyük değişiklikleri gösterir. Aynı zamanda bu çizginin uzun bir ömür yaşayacağı şeklinde algılanması yanlıştır.

  Akıl Çizgisi: Bu çizgi ise kişinin zeka düzeyini, zihnin çalışmasını ve iletişim karakterini ortaya koyar. Aynı zamanda da entellektüel birikimi ve yatkınlığı da yansıtır.

  Kalp Çizgisi: Bu kişilerin sevgi ile ilişkisive çekim gücünü yansıtır. Eldeki bu çizgi yaşamsal ve duygusal alanları yansıtır. Aynı zamanda kalp sağlığı, adrenalin tutkusu ve aşk hayatı dile getirilir.

  El Falındaki Diğer Çizgiler Ne İfade Eder?

 El fallarındaki ikincil olarak geçen çizgilerin de bir anlamı vardır. Kader çizgisi kişinin eğitim ve kariyer hayatı ile ilgili bilgiler verir. Bunun yanı sıra şöhret çizgisi de başarı düzeyi ile bireyin toplumsal hayatı anlatılır.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Almanca Yeminli Tercümenin Önemi Nedir?

Çince Çeviri Hangi Amaçlar İçin Yapılır?

Glass Finishes