Adana Ağır Ceza Avukatları

  

Adana Ağır Ceza Avukatları

Ceza davalarında avukat bulmak önemli bir noktadır. Ceza hukuku kapsamında belirlenen eylemler kapsamında görülen davalara hitap eder. İçeriğinde asliye, ağır ceza, sulh gibi mahkemeleri barındıran ceza hukuku sonucu adli ve örgütlü suçların takibinde ağır bir süreç oluşturan ceza sürecidir. Ağır cezaların söz konusu olduğu mahkeme konularında uzman bir avukat yardımından faydalanmak önem arz eder.

  Adana Ağır Ceza Avukatı Kimdir?

  Sanık, mağdur veya masumiyet durumlarında mahkemeye intikal eden olay neticelenmeden herhangi bir hüküm verilmez. Bu nedenle de müvekkilin savunması için Adana ağır ceza avukatı önemlidir. Tek celsede sonuçlanması mümkün olmayan olaylar için sıkı takip yapabilecek alanında uzman bir avukat ile çalışmak önemlidir.

  Avukatlık mesleğinde ihtisaslaşma söz konusu olmadığından her avukat bağlı olduğu mahkemenin savunmasını yapabilmektedir. İhtisas sahibi olunmasa da pek çok kez benzer davalarla mahkemeye girmesi sonucu ihtisaslaşmış ve ağır ceza konularında tecrübe sahip olmuş bir avukatla çalışılmalıdır.

  Ağır Ceza Avukatları Hangi Suçlara Bakar?

  Öncelikle bilmemiz gerekiyor ki savunma faaliyetinin gerçekleşmesi için isnat edilen bir suç unsuru bulunmalıdır. Suç isnadı ile karşılaşan kişileri savunma faaliyeti noktasında ise ceza suç kapsamları farklılık gösteren bir süreç başlar. Kimi suçlar ağır ceza mahkemelerinde görülmektedir.

  Bu suçlar; adam öldürme, nitelikli dolandırıcılık, yağmacılık, zimmet, bilişim gibi suçları kapsamaktadır. Uzmanlık ve ihtisas söz konusu olmadığı için ağır ceza avukatı diye bir kavram yoktur. Ancak belirli konularda sürekli olarak görev almak suretiyle tecrübe sahibi olan kişiler bulunur. Hayati konuda önem taşıyan bu tür durumlarda alanında tecrübeli bir Adana ceza avukatı ile çalışmak önemlidir.

  Ağır Ceza Avukatlık Ücretleri

  İşlenen suçun mahiyetine göre mahkeme size avukat tayin etse bile alanında uzmanlaşmış bir avukatın yerini tutmayacağından ağır ceza konusunda tecrübe edinmiş bir avukat bulmakta yarar vardır. Bu konuda ise bilmemiz gereken ülkemizde bir ihtisaslık durumunun söz konusu olmamasıdır. Şayet görevlendirme olarak bir avukat ağır cezada görev almışsa ağır ceza mahkemesindeki savunmalara görevlendirilir.

  Ancak kişinin kendisine avukat belirleme hakkı bulunduğundan profesyonel bir uzmandan yardım alması önemli bir noktadır. Her ne kadar avukatlık ücretleri sabit olarak belirlense de dava gidişat ve süresine göre bu fiyatlarda farklılıklar gözlenmektedir. Bunun için fiyattan önce isnat edilen suç ile karşılaşılacak ceza kapsamının göz önünde bulundurulması önemlidir.

  Ağır Ceza Avukatının Görev Süresi Ne Kadardır?

  İsnat edilen suç kavramı ile ilgili olarak açılmış mahkemenin bitiminde kararın kesinleşmesine kadar avukatın görevi devam eder. Kararın verilmesinin ardından Yargıtay yolu açık olması durumu ile Yargıtay aşaması başlar. Aksi bir sözleşme yapılmamışsa kural olarak avukatın Yargıtay aşamasını da takip etmesi gerekir. Bu durumda Yargıtay aşamasının da sona ermesinin ardından avukatın görevi son bulacaktır. Ceza konusunda ihtisas olmasa da süreklilik ve deneyim söz konusu olacağından deneyimli bir avukat ile çalışmak davanın seyrini değiştiren unsurların başında gelir.

 

 


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Almanca Yeminli Tercümenin Önemi Nedir?

Çince Çeviri Hangi Amaçlar İçin Yapılır?

Glass Finishes